Ny tilvekst i næringsparken

Gaselle-bedriften JM Robtics flytter inn med 18 ansatte

- JM Robotics er en spennende kunde, en bedrift som er nyskapende og med et stort utviklingspotensial. De vil passe meget godt inn i det maritime miljøet som vokser fram i Melkvikan, sier adm. direktør Tor Henrik Eide i Umoe Sterkoder.

Umoe Sterkoder er godt i gang med byggetrinn to i selskapets tidligere administrasjonsbygg langs Dalegata. Safepath er allerede på plass, JM Robotics flytter inn fra 1. september og flere andre aktører er også på vei inn. Et nytt sikkerhetssenter for ResQ vil stå ferdig i juni.

De ansatte gleder seg

De 12 ansatte i JM Robotics var for noen dager siden for å ta de nye lokalene i øyesyn og gledet seg stort over det de fikk se. De flytter fra trangbodde 160 kvadratmeter i bygg 5 på Vestbase til 750 kvadratmeter i Melkvikan Næringspark med 250 kvadratmeter med rundt 20 kontorplasser bygd som en mesanig, eller en lav mellometasje. I verkstedhallen på 500 kvadratmeter blir det bygd et testbasseng med seks meters dybde.
 
- Det er viktig å skreddersy lokalene, tilpasset kundens behov. Etter å ha sett tegningene fra Norconsult, falt de ansatte i JM Robotics pladask for lokalene. De mente at Norconsult og Melkvikan Næringspark hadde utarbeidet skisser på en spennende og nytenkende måte som de ikke hadde sett andre steder, sier Eide
 
- Her kommer vi til å trives, sa de ansatte i JM Robotics under befaringen.
 
- Målet er å etablere 600-700 arbeidsplasser i Melkvikan Næringspark i løpet av den neste 5-årsperioden, og neste år vil vi allerede ha passert ca 250, sier Eide.
Nå er han i gang med å etablere Sundbåtanløp i Melkvika. En søknad til kommunen vil bli sendt inn før påske. Eide har også igangsatt en reguleringsplan for eiendommen for å klargjøre nye bygg og kaier, tilpasset fremtidige leietakere som ønsker å etablere seg i Næringsparken.

Traff blink i markedet

Partnerskapet mellom norske Magnus Kjelland-Olsen (49) og svenske Johan Hellstrøm (52) har vist seg å være gull verdt etter at de etablerte JM Robotics i 2016. De har rett og slett truffet blink i markedet.
           
Ved utgangen av året vil bedriften nærme seg 30 millioner kroner i omsetning. De for lengst vokst ut av lokalene i bygg 5 på Vestbase, og har sikret seg mer plass til produksjonen av ROV'ere i første rekke for oppdrettsnæringen. 1. september vil de være plass i første etasje i det tidligere administrasjonsbygget til Umoe Sterkoder i Melkvikan Næringspark hvor de vil ha 750 kvadratmeter til rådighet med verksted, testbasseng og kontorer.
 
Med små, enkle fjernstyrte undervannsroboter, som erstatter større og mer kompliserte systemer, har de utvilsomt truffet blink i markeder.  De har bygd et solid fundament for videre vekst, skaffet seg dyktige medarbeidere, og er klare til å ta nye steg. Til nå har de ikke drevet særlig aktiv markedsføring, men fått fantastiske tilbakemeldinger når de har vist seg fram, eksempelvis på Nor Fishing-messa i Trondheim og nylig på verdens største (?) utstilling i London.

Startet i garasje

- Johan og jeg møttes på Kvernberget 1. april 2001 da han var daglig leder i Noomas Kristiansund og jeg hadde fått jobb som nyutdannet yrkesdykker. Vi ble fort gode venner både i jobb og fritid og jobbet sammen i dykkerselskapet til 2005. Våre koner og barn er også gode venninner og venner, og familiene har beholdt kontakt selv om vi ikke har jobbet sammen siden 2005, sier daglig leder Magnus Kjelland-Olsen i JM Robotics
 
ROV-eventyret startet med mekking i Hellstrøms garasje til i Bjørnemosen 8 i 2016, hvor de etter hvert bestemte seg for å gå sammen om å starte en ny bedrift. De to første årene var det bare to ansatte i JM Robotics. Inntektene i det første hele driftsåret 2017 var på 1,6 millioner kroner. Men så begynte pilene å peke bratt oppover. I 2018 økte inntektene til 3,8 millioner kroner, i 2019 var omsetningen 8,4 millioner og i 2020 nesten en fordobling til 15,4 millioner kroner.
 
- I fjor hadde vi inntekter på 21 millioner kroner. Hittil i år er omsetningen kommet opp i tre millioner og regner med at vi kan nærme oss 30 millioner før året er omme. Vi satser på en økning på 50-70 prosent i årene framover, sier Kjelland-Olsen.

18 ansatte

I mai vil antall ansatte være 18 og selskapet kommer til å passere 20 medarbeidere før neste årsskifte.
 
- I et 3-årsperspektiv regner jeg med at vi er 30-35 ansatte og at vi da kan nå en årlig omsetning på i alle fall 150 millioner kroner, sier Kjelland-Olsen
 
Internasjonal satsning ligger også i kortene i tiden fremover. JM Robotics har et samarbeidsprosjekt med Force Technology Norway i Trondheim, som har tatt selskapet til et pilotprosjekt for et stort oljeselskap i Angola.
 
- Der blir det mer samarbeid i tiden fremover, sier Kjelland Olsen.
De to gründerne er hovedaksjonærer i selskapet med 32,9 prosent hver. Styreleder Jan Sverre Røsstad eier 19 prosent av aksjene mens Per Olav Otterlei fra Averøy og Mads Peter Hammer Fra Kristiansund har aksjeposter på 3 prosent hver. Selskapet har nylig gjennomført en emisjon på 5 millioner kroner. Nyeste tilskuddet på eiersiden er et venturefond ved navn Agera Zurf Invest AS med en eierandel på 9 prosent, hvor også lokale Kristiansunds investorer er med på eiersiden.

Melkvikan Næringspark treffer blink i markedet med sin lokasjon

  • JM Robtics flytter inn med 18 ansatte 1. september.
  • Skreddersydde lokalener tilpasset JM Robotics behov.
  • JM Robotics vil etterhvert få selskap av mange flere naboer i løpet av den neste 5-årsperioden siden Melkvikan Næringspark har som mål å etablere 600-700 arbeidsplasser her fremover.  
  • Sentral plassering og fremoverlent eierselskap.

VIL DU VITE MER?

Tor Henrik Eide
Daglig leder

Telefon
+47 920 77 903

E-post
eide@abpre.no

PERSONVERN OG COOKIES
Design og CMS av EKH Grafisk