Møt kinderegget i Melkvika

Det yrer i været, og det yrer i Melkvika. I vår serie om næringsdrivende i Melkvika gikk turen i dag til DekkShift AS og kinderegget i Dalegata 71 – for her ventet mer innom dørene. Mens vi venter på daglig leder, Rein Sindre Torvik i Dekkshift AS slår vi av en prat med Nils Grønseth, som er samlokalisert med Dekkshift AS og franchisetaker av bilutleiemerkevaren Rent-a-wreck.

«Navnet er jo veldig misvisende, vi har jo stort sett nye biler nå»

Nils Grønseth har utviklet bilutleieselskapet fra 0 til 28 biler i løpet av 1,5 år. Lavpriskonsept innen bilutleie ser ut til å fungere bra i Kristiansund. Utvalget av biler er omtrent 50/50 mellom privatbiler og varebiler.

Flere av kundene til Nils holder til i Melkvika Næringspark. Det er en synergieffekt i å være samlokalisert med flere andre. Tor Henrik Eide, daglig leder hos Umoe Sterkoder kan fortelle om at i tillegg til tidligere arrangement, også planlegges et leietakernettverk i løpet av høsten.

Telefonen ringer og det viser seg at Nils Grønseth har flere jern i ilden, omtrent bokstavelig talt. Han er også daglig leder av Nordvest Brannvern og bygger nå opp et selskap som utfører kontroll av brannvernutstyr. Ambisjonene er brennhete, og han snakker varmt om å bygge kursavdeling for slukking og rømming på litt sikt.

Dekkhotell og bilverksted
Da er det på tide med et (dekk)-skifte. Inn døra kommer Rein Sindre Torvik og vi får en engasjert daglig leder i tale. Dekkhotell og bilverksted, etablert i oktober 2020. Da må vi selvsagt spørre om hvordan det har gått midt i en global pandemi.

Rein tar oss med på en omvisning og viser vegger fulle av dekk i dekkhotellet, og det er kapasitet til flere. Det har helt klart vært en god start. Likevel opplever han at folk er skeptisk til et nytt sted, og forsikrer om at smittevern er godt ivaretatt.

Utfordringen med dekktjenester er at det er veldig sesongbasert, derfor utvider de med tjenester som skal gi et jevnere år. Blant annet er det etablert en landbruksavdeling i Nesset og utleie av varebiler. Målet er å etablere Dekkshift AS som en franchise. Samt at de er forhandler av Smart Boat One, et sensorsystem som overvåker båtens tilstand.

Lokalitetene er svært gode for oss, her kan vi fortsatt vokse betydelig uten at vi trenger nye lokaler. Dialogen med utleier er også god, slik at om behovene skulle endre seg, så er fleksibiliteten til stede.

En samlokalisering med bilutleie og dekk- og bilverksted gir synergieffekter kan både han og Rein Sindre Torvik bekrefte. De er gode kunder av hverandre allerede.

 

VIL DU VITE MER?

Tor Henrik Eide
Daglig leder

Telefon
+47 920 77 903

E-post
tor.henrik.eide@sterkoder.no

PERSONVERN OG COOKIES
Design og CMS av EKH Grafisk